Mihai Sprinceana
Un forum de programare cu de toate. Va astept sa va inscrieti si sa deveniti moderatori. Oricine este binevenit aici sa se inscrie si sa aiba acces la informatie free! Fiecare este liber sa adauge proiecte programe free etc. Ajutati acest forum sa devina o comunitate puternica unde fiecare invata de la fiecare! Tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati si fiecare contributie se poate dovedi utila in timp! Forumul este free informatia free dk aveti timp liber ajutati si pe ceilalti si invatati si voi in acelasi timp! Haideti sa facem ceva pt.a ne ajuta intre noi! Cititi regulament postare forum inainte de a posta!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mihai Sprinceana | Inregistrare | Login

POZE MIHAI SPRINCEANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Naturesk pe Simpatie.ro
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
Mihai Sprinceana / SO Linux&Unix / Repararea unui sistem de fisiere ext2/ext3 in Linux Moderat de Cristy89, Houssey, cr3us, fireratbat, profu.info, sade5000
Autor
Mesaj Pagini: 1
Houssey
Moderator

Din: Buzau
Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 260
Pentru realizarea acestui lucru se va folosi comanda fsck.

         Inainte de rularea acestei comenzi, sistemul de fisiere trebuie sa fie demontat, deoarece altfel nu il puteti repara. Intrati in runlevel 1 prin tastarea comenzii:

# init 1

            Aveti grija sa rulati toate comenzile ca userul root. Demontati sistemul de fisiere, de exemplu daca este /home /dev/sda3 prin tastarea urmatoarei comenzi:

#umount home

sau

#umount /dev/sda3

            Acum rulati comanda fsck pe partitia respectiva.

#fsck /dev/sda3

             Aveti grija sa specificati tipul sistemului de fisiere utilizand optiunea –t. Daca se ruleaza comanda fara specificarea tipul de sistem de fisiere (in cazul sistemului de fisiere ext3) se poate ajunge la o corupere mai tare a discului deoarece fsck implicit presupune ca scaneaza un sistem de fisiere ext2.



#fsck –t ext3 /dev/sda3

sau

#fsck.ext3 /dev/sda3

             Daca nu stiti ce tip de sistem de fisier aveti tastati comanda mount care va afisa tipul sistemului de fisiere. Fsck va verifica sistemul de fisiere si va intreba ce probleme trebuie sa fie corectate si reparate. Daca nu doriti sa tastati „y” de fiecare data puteti folosi optiunea fsck impreuna cu fsck.

#fsck –y /dev/sda3

             Daca sunt recuperate fisiere acestea sunt copiate in directorul /home/lost+found de catre comanda fsck. Dupa ce fsck a terminat repararea, remontati sistemul de fisiere.

#mount /home

Intrati in modul multi-utilizator

#init 3

            Cititi pagina de manual a comenzii fsck pentru mai multe informatii. Aveti grija sa inlocuiti /dev/sda3 cu numele partitiei de pe sistemul vostru.


_______________________________________
House Music Set`s Me Free!

pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la