Mihai Sprinceana
Un forum de programare cu de toate. Va astept sa va inscrieti si sa deveniti moderatori. Oricine este binevenit aici sa se inscrie si sa aiba acces la informatie free! Fiecare este liber sa adauge proiecte programe free etc. Ajutati acest forum sa devina o comunitate puternica unde fiecare invata de la fiecare! Tot ce trebuie sa faceti este sa va inregistrati si fiecare contributie se poate dovedi utila in timp! Forumul este free informatia free dk aveti timp liber ajutati si pe ceilalti si invatati si voi in acelasi timp! Haideti sa facem ceva pt.a ne ajuta intre noi! Cititi regulament postare forum inainte de a posta!
Lista Forumurilor Pe Tematici
Mihai Sprinceana | Inregistrare | Login

POZE MIHAI SPRINCEANA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Larina23
Femeie
23 ani
Timis
cauta Barbat
28 - 80 ani
Mihai Sprinceana / Retele / Modelul TCP/IP Moderat de Houssey, andreeamp, costin1920, fireratbat, ozzywz4rd, profu.info, sade5000
Autor
Mesaj Pagini: 1
Conan
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 198
Pentru transmisiile de date din cea mai mare reţea existentă - Internetul, standardul folosit este TCP/IP (Transport Control Protocol/Internet Protocol). Acest model a fost creat de Ministerul Apărării din SUA care a dorit să construiască o reţea capabilă să reziste în orice condiţii, chiar şi într-un război nuclear. Era extrem de important să fie creată o reţea capabilă să opereze cu o infrastructură distrusă în proporţie de peste 90%, fără să aibă vreo importanţă starea fizică a anumitor segmente ale reţelei.
Spre deosebire de OSI, modelul TCP/IP are doar patru niveluri: aplicaţie, transport, internet şi reţea. Deşi există două niveluri cu acelaşi nume ca la modelul OSI, nu trebuie confundate cu acelea pentru că fiecare nivel are funcţii total diferite.
Nivelul aplicaţie
Proiectanţii TCP/IP au considerat că protocoalele de nivel înalt din acest model trebuie să includă detalii cu privire la sesiunile de lucru şi modul de prezentare a datelor. Astfel, într-un singur nivel sunt combinate toate facilităţile legate de reprezentarea datelor, codificarea şi controlul dialogului.
Nivelul transport
Acest nivel vizează calitatea serviciilor oferite: încrederea în transmisie, controlul fluxului de date şi corectarea erorilor. Unul dintre protocoalele întîlnite la acest nivel (Transport Control Protocol) oferă o modalitate flexibilă de realizare a comunicaţiilor în reţea. Fiind un protocol orientat pe conexiune, dialogul dintre sursă şi destinaţie se realizează prin împachetarea informaţiilor de la acest nivel în segmente.
Orientarea către conexiune nu înseamnă că între calculatoarele care comunică există vreun circuit, ci că segmentele cu date ale nivelului 4 circulă înainte şi înapoi între cele două calculatoare într-o perioadă de timp dată.
Nivelul internet
Scopul acestui nivel este de a trimite pachetele sursă din orice reţea către o alta şi să facă astfel încât acestea să ajungă la destinaţie indiferent de ruta şi reţeaua din care au fost transmise. Protocolul care guvernează acest nivel este Internet Protocol, funcţiile îndeplinite de acesta fiind determinarea şi comutarea pachetelor (Gândiţi-vă la sistemul poştal).
Nivelul reţea
Numele acestui nivel este cam general şi de multe ori creează confuzie. Este nivelul care include detalii despre tehnologiile LAN/WAN, precum şi toate detaliile incluse în nivelurile fizic şi legătură date din modelul OSI. Specialiştii preferă modelul OSI pentru analize mai atente şi ca fundament în orice discuţie legată de reţele. Este adevărat că TCP/IP este mai folositor pentru că este implementat în lumea reală. Ca utilizatori finali avem de-a face numai cu nivelul aplicaţie, dar cunoaşterea detaliată a nivelurilor este vitală pentru realizarea unei reţele. Este adevărat că majoritatea utilizatorilor nu ştiu mai nimic despre protocoale de rutare sau alte detalii, dar este de asemenea adevărat că aceşti utilizatori nu trebuie să realizeze reţele scalabile şi sigure (şi nici nu au de dat examene la astfel de discipline).


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la