Conan
Moderator
 Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 198
|
|
Site-urile care au continut video si serviciile de televiziune pe internet se inmultesc de la o zi la alta. Cresterea numarului de conexiuni de mare viteza permite accesarea continutului video pe site-urile care ofera acest tip de serviciu.
Romanii urmaresc site-uri care au continut video sau materiale video ale televiziunilor deja consacrate ca televiziuni traditionale sau pur si simplu opteaza pentru urmarirea programelor unei televiziuni online.
Google a vazut potentialul enorm pe care il are continutul video si a investit in YouYube, un site care permite incarcarea de videoclipuri “home made” si care in acelasi timp este plin de continut digital de la televiziuni. Google a platit 1.6 miliarde de dolari pentru YouTube.
Fenomenul YouTube nu a trecut neobservat in internetul romanesc.Varianta autohtona, trilulilu.ro a adunat pana acum 30.000 de utilizatori. Ca si cei de la YouTube, trilulilu.ro este plin de material video protejat de copyright.
Cei de la Neogen au incercat sa cumpere site-ul, dar pana la urma au lansat propriul lor proiect Neogen Video. Site-ul prezinta si content pentru publicul peste 18 ani.
La sfarsitul lui mai s-a lansat un alt site cu continut video: businesstv.ro. Businesstv.ro este un proiect interesant al celor de la Kinetco, un video-blog cu interviuri realizate pe teme de marketing. Materialele nu dureaza mai mult de 5 minute si prezinta mediul de afaceri din Romania.
Exista posturi care transmit exclusiv pe Internet (Evo TV) si posturi TV care au in strategia lor si transmisii video pe site-ul web (de exemplu, Antena 3, Realitatea.net).
Mai nou exista companii care retransmit pe Internet majoritatea posturilor TV. Te abonezi la un serviciu de Internet de mare viteza si poti vedea posturile de televiziune pe ecranul monitorului. Avantajele ar fi o calitate mai buna a transmisiei si facilitatatea inregistrarii in cazul in care se doreste asta.
Alte televiziuni s-au mutat de tot pe internet. EvoTV.ro este primul post de televiziune din România care transmite exclusiv pe Internet. Postul este structurat ca orice televiziune obisnuita: grila de programe, un program strict de intrare a emisiunilor pe post si angajati care fac ce fac si angajatii unei televiziuni traditionale.
Gazeta Sporturilor a lansat pe gsp.ro o sectiune video axata pe continut legat de sport, mai ales fotbal.
Televiziunea online va cuceri incet, incet cotele de audienta pe care televiziunile traditionale le aveau. Este de asteptat un boom al televiziunilor online si o diversificare a programelor si a contentului acestor televiziuni pentru a atrage cat mai multi spectatori.
Sursa:
|
|